Matematik

hjælp optimering og funktioner

30. oktober 2014 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses grafen for funktionen f, der er bestemt ved 
f (x) =-x^(2)+4x
For 0 < x < 4 danner punkterne O(0,0), P(x. f (x)) og Q(x,0) en retvinklet trekant OPQ. 

a) Bestem arealet af denne trekant, når x =1, og bestem arealet af trekant OPQ som funktion af x.

b) Bestem den værdi af x, for hvilken arealet af trekant OPQ er størst muligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt at trekantens areal er det halve af produktet af kateterne. De to kateter har længderne x og f(x).

b) Find minimum for funktionen T(x), der udtrykker arealet af den retvinklede trekant. Løs ligingen T'(x) = 0.


Skriv et svar til: hjælp optimering og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.