Matematik

HJÆLP til matematik taaaaaak

30. oktober 2014 af ayelmao (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave??? :-)

Bestem en ligning sammenhængen mellem x og y, når det oplyses at y og x er proportionale og at når x er 5 er y 58.
b) Hvad er y, når x er 17?
c) Hvad er x, når y er 548?

Bestem en ligning sammenhængen mellem x og y, når det oplyses at y og x er omvendt propotionale og at når x er 3 er y 45.
b) Hvad er y, når x er 9?
c) Hvad er x, når y er 270?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når x og y er proportionale, findes der en konstant a ≠ 0, så at   y = a·x .

Når x og y er omvendt proportionale, findes der en konstant a ≠ 0, så at   y = a/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af mathon

Eller

Når x og y er proportionale, findes der en konstant a ≠ 0, så   y/x = a

Når x og y er omvendt proportionale, findes der en konstant a ≠ 0, så   y·x = a

...........

Bestem en ligning sammenhængen mellem x og y, når det oplyses at y og x er proportionale og at når x er 5 er y 58.

                       y/x  = a = 58/5 = 11,6

                       y = 11,6x

........

Bestem en ligning sammenhængen mellem x og y, når det oplyses at y og x er omvendt propotionale og at når x er 3 er y 45.

                       y · x = a = 45 · 3 = 135

                       y = 135/x


Skriv et svar til: HJÆLP til matematik taaaaaak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.