Matematik

Fortegn for d, i andengradspolynomium

30. oktober 2014 af camillakoehler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet opgaven til spørgsmålet.
a<0, b>0, c<0 - det kan jeg godt, men forstår ikke hvordan jeg finder ud af hvilket fortegn d har.

Camilla

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

     Hvor mange nulpunkter har funktionen?

     Hvilket fortegn har d så?


Svar #2
30. oktober 2014 af camillakoehler (Slettet)

Jamen 1 nulpunkt, så d=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af mathon

Jeg kan se to nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#2

x = (- b ± √d) / (2a) ; d > 0 ⇒ 2 rødder

x = (- b) / (2a) ; d = 0 ⇒ 1 rod

x ∈ ∅ ; ingen rødder

Hvad er d ?

EDIT: Jeg nåede at rette, til #5


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forkert at skrive x = ∅ . Man kan skrive at løsningsmængden er tom, eller at x ∈ ∅ .


Svar #6
30. oktober 2014 af camillakoehler (Slettet)

Arh ja, selvfølgelig. Der er to nulpunkter og derfor er d>0
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5
Må jeg så godt skrive L = Ø . Så at Jim skrev det

Brugbart svar (1)

Svar #8
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7. Ja, L står for ligningens løsningsmængde, og at den er tom kan netop udtrykkes ved. L. = Ø .

Skriv et svar til: Fortegn for d, i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.