Matematik

Find differentialkvotienten for funktioner

30. oktober 2014 af EmilieIversen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklare og hjælpe med, hvordan man finder differentialkvotienten for funktioner, som 

    f(x)=2x^3-8x+2

    g(x)=3x^5-7x^2+x-1

    h(x)=-x^3-e^3x

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

                             \left ( k\cdot x^n \right ){ }'=k\cdot n\cdot x^{n-1}

                             \left ( k \right ){ }'=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af mathon

                     f(x)=2x^3-8x+2

                     f{\, }'(x)=2\cdot 3\cdot x^{3-1}-8\cdot 1\cdot x^{1-1}+0


Svar #3
30. oktober 2014 af EmilieIversen (Slettet)

Men hvad med når det er  h(x)=-x^3-e^3x? Hvad gør man så når der bruges e


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2014 af mathon

                    \left ( e^{3x} \right ){}'=e^{3x}\cdot \left ( 3x \right ){}'=e^{3x}\cdot 3=3\cdot e^{3x}


Skriv et svar til: Find differentialkvotienten for funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.