Matematik

katetes længde - trigonometri

30. oktober 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan jeg beregne siden b i følgende trekant ved hjælp af trigonometri eller bliver jeg nød til at bruge pythagoras ?:

A = 90o

a = 28,3 cm

c = 16,7 cm

jeg har beregnet vinkel B og C og har fået dem til henholdsvis 53,84o og 36,16o (sammenlagt giver det 90o så de er rigtige nok, vinkel A er jo lig 90o

men det er siden b, jeg skal beregne og mit spørgsmål er om det kan gøres ved hjælp af trigonometri, hvis jeg tager udgangspunkt i opgavens givne information og ikke de vinkler, jeg selv har beregnet.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras, hvor a er hypotenusen:

        b2 + c2 = a2

Isoler b .


Svar #2
30. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

ok så b kan ikke beregnes ud fra den givne information i opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, man kender jo både a og c.

        b2 = a2 - c2

        b = √(a2 - c2)


Svar #4
30. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

ups det var ikke det jeg mente. jeg prøver at formulere mig lidt bedre: jeg mente om jeg ikke enten kan bruge, sin v, cos v eller tan v til at beregne siden b


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det kan man da godt, men Pythagoras er da mere direkte, når man kender siderne.


Svar #6
30. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

men tror min lærer synes jeg skal bruge enten cosinus, sinus eller tangens da det er dem vi lige nu har om


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har her

         sin(B) = cos(C) = b/a    

Benyt den til at isolere b .


Svar #8
30. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

dvs.

cos(C) = b/a

b = cos(C)*a

b = cos(36,16o)*28,3

b = 22,89

er det ik sådan den skal løses ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt, selv om det beregnes til b = 22,85 .


Svar #10
30. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

ok tak for hjælp


Skriv et svar til: katetes længde - trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.