Kemi

Arrhenius ligning:

31. oktober 2014 af christianper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis hastigheden for en reaktion tredobles når temperaturen stiger fra 25C til 40 C, hvad er så aktiveringsenergien Ea? (R = 8.314 J/mol K).


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2014 af mathon

                                    E_a=R\cdot \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2- T_1}

            E_a=\left (8,314\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \ln\left ( 3 \right )\cdot \frac{\left (\left (273+40 \right ) K \right )\cdot \left (\left (273+25 \right ) K \right )}{\left (\left (273+40 \right ) K \right )- \left (\left (273+25 \right ) K \right )}

           


Svar #2
31. oktober 2014 af christianper (Slettet)

Tak, jeg har fået løst den = 56,77 kJ/mol


Skriv et svar til: Arrhenius ligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.