Matematik

Hjælp til en opgave i matematik

31. oktober 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder fast i en opgave, håber nogen kan hjælpe :) Har vedhæftet et billede af opgaven.

Vedhæftet fil: mat opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 af PeterValberg

1) Brug den generelle regel på hvert led i de to funktionsudtryk

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

2) Løs ligningen f(x) = g(x)

3) Bestem for hver funktion tangenten i skæringspunktet vha. "tangentligningen"

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)
y=g'(x_0)(x-x_0)+g(x_0)

har de to tangenter samme ligning er det samme tangent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. oktober 2014 af PortalKongen (Slettet)

Kan du forklare lidt mere til 1'eren? Er med på 2'eren og 3'eren så tusinde tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2014 af PeterValberg

Se video nr. 3,4,5 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.