Matematik

Spørgsmål til differentialligning - RETTET

31. oktober 2014 af hansherman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad os sige at man har et koblet system af differential ligninger:

a)

x'(t) + x(t)*y(t) +y'(t) = 2y(t)

y(t) + x''(t)*y'(t)  + y'(t) + x(t) = 3

Kan man så skriver, at x(t) i virkeligheden afhænger af x(t) således at

x(t) = x(t,y(t)) 

og

y(t) = y(t,x(t))

eller giver det ikke mening? Det er vel rigtigt, at x(t) er en funktion også af y(t).

Jeg vil ikke løse ovenstående differentialligninger. De er bare opfundet for at illustrere mit spørgsmål omkring notation.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 af peter lind

Se din tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1535313  Det ændrer jo ikke på nogen måde at du kommer med en ny differentialligning.


Svar #2
01. november 2014 af hansherman (Slettet)

Jeg tror du misforstår noget. Har lige tjekket med en professor. Han siger, at det er korrekt at skrive

x(t) = x(t,y(t)) 

fordi x(t) implicit afhænger af y(t)


Skriv et svar til: Spørgsmål til differentialligning - RETTET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.