Matematik

Grænse - polynomiumer

31. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, er der mon en der kan hjælpe mig med opgaven jeg har vedhæftet. Ved slet ikke hvad jeg skal..

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Du har vedhæftet spørgsmål (b) i en opgave.

Må vi se hele opgaven ?


Svar #2
31. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Yes :) her er den:

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Der skiftes jo til variablen "s" i opgave b, hvilket indikerer, at du skal betragte den Laplace transformerede af taylorpolynomiet (tror jeg nok)  ? ?

Det er lidt svært at læse sidste linie i opgaven, for der mangler en højreparentes.


Svar #4
31. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Hov! Undskyld for det dårlige billede, nu får du den lige rettet:


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om at betragte Laplacetransformationer. Der er tale om at betragte restleddet i et Taylorpolynomium y2(t) for en given funktion y(t) formodentlig udviklet ud fra a = -1 . Oplysningen

        |y(3)(s)| ≤ 24 for alle s ∈ [-1 ; -0,9]

kan så benyttes direkte i en øvre vurdering af restleddet

        R2(t) = y(3)(ξ)/3! · (t - a)3 , hvor ξ ∈ ]a,t[ ,

dvs. med a = -1, t = -0,9

        |R2(-0,9)| ≤ 24/3! · |-0,9 - (-1)|3 = 4·0,13 = 0,004


Skriv et svar til: Grænse - polynomiumer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.