Matematik

Vektorer :)

31. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med den sidste opgave e?

Jeg forstår at man skal trække vektorerne fra hinanden, men hvad menes med det? Altså hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 af mathon

En højdevektor - eller en delvektor af højdevektoren - står vinkelret på højdens grundlinje.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte, at    a - b = a + (-1)·b .

Vektoren a - b er repræsenteret af liniestykket BA . Vektoren OP = p er en vektor, der repræsenterer et liniestykke fra O gennem de to højders skæringspunkt. At OPBA = 0 betyder, at liniestykket OP står vinkelret på liniestykket BA. OP er derfor en del af højden fra O på BA . Man har dermed bevist at de tre højder i en trekant skærer hinanden i det samme punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2014 af peter lind

Jeg forstår ikke dit spørgsmål. Du har i de to foregående spørgsmål brugt at trække vektorer fra hinanden, så du kan da ikke være i tvivl om hvad, der menes


Skriv et svar til: Vektorer :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.