Matematik

sinusrelationen

31. oktober 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har en vilkårligtrekanten, hvor jeg kender a, A og B

a = 3

A = 30o

B = 80o

jeg skal beregne b, c og C

har fået b til 5,91 ved at bruge sinusrelationen : (sin80*3)/sin30 = b = 5,91

men hvordan beregner jeg c og C ? jeg kender jo hverken siden c eller vinklen C, så kan ikke lige gennemskue, hvordan jeg kan beregne dem ved brug af sinusrelationen (min lærer vil godt have jeg skal bruge denne)

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender to vinkler og kan så beregne den tredje vinkel ud fra vinkelsummen.

Sinusrelationerne kan så også benyttes til at beregne den sidste side c.


Svar #2
31. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

ok så jeg vil ikke kunne benytte sinusrelationen til beregning af vinkel C, da jeg hverken kender c eller C ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det vil du jo netop kunne efter at have beregnet vinkel C. Man benytter, at vinkelsummen i en trekant er 180º. Her kender man de to vinkler og kan så let beregne den tredje vinkel.

        A + B + C = 180º

        C = 180º - (A + B)


Svar #4
31. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

Ok mange tak for svaret men menes der med det jeg først skal beregne vinkel C ud fra vinkelsummen og derefter skal jeg beregne den ud fra sinusrelationen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Du skal beregne vinkel C ud fra vinkelsummen og så benytte det til at beregne siden c ud fra sinusrelationerne.


Svar #6
31. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

ok tak for hjælp og svar


Skriv et svar til: sinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.