Matematik

Hvad betyder disse notationer

01. november 2014 af Amril (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad betyder;

\{ 0,1\} \times [1,2] \cup [1,2] \times \{0,1\}

hvis der er tale om en mængde? Kan godt være, at talværdierne måske ikke giver mening, men jeg er mere interesseret i hvad de forskellige dele betyder, altså de to krydser \times, de to forskellige slags intervalklammer [ \ ] \{\}, og hvad der menes med foreningsmængden \ \cup af disse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mængden  A = {0, 1} × [1,2] består af alle talpar (x , y) , hvor x kan være enten tallet 1 eller tallet 2, mens y er et reelt tal i intervallet [1,2] .

Den anden mængde B = [1,2] × {0, 1} består af alle talpar (x , y) , hvor x er et reelt tal i intervallet [1,2] mens y kan være et af de to tal 0 eller 1.

Foreningsmængden A ∪ B er mængden af de elementer, der enten tilhører A eller B.

Fællesmængden A ∩ B består af det ene element (1 , 1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mere generelt: Hvis A og B er mængder, defineres produktmængden A × B som mængden af elementpar (a,b) , hvor a ∈ A og b ∈ B . Altså

        A × B = { (a,b) | a ∈ A ∧ b ∈ B }


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den første sætning i #1 skal korrigeres til:

Mængden  A = {0, 1} × [1,2] består af alle talpar (x , y) , hvor x kan være enten tallet 0 eller tallet 1, mens y er et reelt tal i intervallet [1,2] .


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2014 af SuneChr

Man vil da se, at  (x ; y) = (1 ; 1)  er repræsenteret to gange i udtrykket for foreningsmængden.


Skriv et svar til: Hvad betyder disse notationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.