Matematik

matematik (HASTER)

01. november 2014 af loniem (Slettet) - Niveau: C-niveau

I nordbanken udbetaler man renter hvert år d.31.12 samme dag indbetaler Maria 4545 kr. på kontoen.

Dato                             Renter kr.                           Saldo kr.
start                              0,00                                   4545,00
1.termin (1 år)                90,9                                   4635,00 
2.termin (1 år)                92,72                                 4738,62
3.termin (1 år)
4.termin (1 år)
5.termin (1 år)

A. Hvordan har man regnet renten efter den første termin?

B. Beregen renter og saldo for termin 3., 4. og 5.termin ?

C. hvor mange terminer skal der til, før der står 5000 kr. på kontoen?


Svar #1
01. november 2014 af loniem (Slettet)

D. Hvorfor kan man sige at renten efter 1.termin svarer til regneudtrykket: 1,02 * 4545 kr.?

E. hvorfor kan man sige, at renten efter 2.termin svarer til regneudtrykket: 1,02 * (1,02 *4545 kr.) ?  


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af mathon

                       termin                beløb            rente                            indestående
                           1.                     Ko                K0·r               K0+K0·r = K0·(1+r)
                           2.                 K0·(1+r)        K0·(1+r)·r          K0·(1+r) + K0·(1+r)·r =   K0·(1+r)2

                           3.                 K0·(1+r)2       K0·(1+r)2·r        K0·(1+r)2 + K0·(1+r)2·r =   K0·(1+r)3
...

                                   n.                 K0·(1+r)n-1    K0·(1+r)n-1·r      K0·(1+r)n-1+ K0·(1+r)n-1·r  = K0·(1+r)n

 
    
            
 


Svar #3
01. november 2014 af loniem (Slettet)

kan du skrive det mere forstående tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2014 af Therk

#2

                       termin                beløb            rente                            indestående
                           1.                     Ko                K0·r               K0+K0·r = K0·(1+r)
                           2.                 K0·(1+r)        K0·(1+r)·r          K0·(1+r) + K0·(1+r)·r =   K0·(1+r)2

                           3.                 K0·(1+r)2       K0·(1+r)2·r        K0·(1+r)2 + K0·(1+r)2·r =   K0·(1+r)3
...

                                   n.                 K0·(1+r)n-1    K0·(1+r)n-1·r      K0·(1+r)n-1+ K0·(1+r)n-1·r  = K0·(1+r)n

 
    
            
 

K0 er din startværdi, (K0=4545) og din rente kan du så udregne ud fra den første linje:

K_0+K_0\cdot r = 4635 \Rightarrow (1+r)\cdot 4545 = 4635 \Rightarrow \color{blue} \frac{4635}{4545}-1 = 0{,}0198 = r

Så nu har du også renten. Indsæt nu K0 = 4545 og r = 0,022 i ovenstående formel.


Skriv et svar til: matematik (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.