Matematik

F'(x) ??

01. november 2014 af karlabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, min opgave lyder: 

funktionen f(x)=x^2-8x+1 

så skal jeg bestemme f'(-2), f'(2) og nogle andre tal. 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af Therk

Hovsa. Der er stor forskel på at finde

_{F'(x)} og _{f'(x)}, det må du endelig ikke blande sammen! :)

Først finder du differentialkvotienten for din funktion. Når du har differentieret funktionen indsætter du så værdierne -2 og 2 i den fundne differentialkvotient.

Eksempel:

\begin{align*} h(x)&= 2x^3+1 \\ &\Rightarrow \\h'(x)&=2\cdot 3 x^{3-1}+0 = 6\cdot x^2\end{align*}

h'({\color{red}2}) = 6\cdot {\color{red}2}^2 = 24.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af BrainyBrain

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2014 af mathon

                      f(x)=x^2-8x+1

                      f{\, }'(x)=2x-8

                      f{\, }'(-2)=2\cdot \left (-2 \right )-8=-4-8=-12

                      f{\, }'(2)=2\cdot \left (2 \right )-8=4-8=-4


Skriv et svar til: F'(x) ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.