Matematik

Økonomi (HJÆLP!)

01. november 2014 af loniem (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 nordbanken udbetaler man renter hvert år d.31.12 samme dag indbetaler Maria 4545 kr. på kontoen.

Dato                             Renter kr.                           Saldo kr.
start                              0,00                                   4545,00
1.termin (1 år)                90,9                                   4635,00 
2.termin (1 år)                92,72                                 4738,62
3.termin (1 år)
4.termin (1 år)
5.termin (1 år)

A. begregn forskellen i renter fra termin til termin. (hvordan)?
B. Hvorfor bliver rentebeløbet større og større?
C. hvorfor kan man ud fra regneudtrykket 1,02 * 1,02 finde renten efter to år til 4,04 % ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Du har lige fået svar på alting i den anden tråd ?? Meningen er, at du skal læse så meget om stoffet at du kan forstå de svar du får. Studieportalen er ikke et godt valg hvis du håber at få alt forklaret fra bunden eller at få serveret afleveringsklare svar.


Svar #2
01. november 2014 af loniem (Slettet)

skal have hjælp til A`eren :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Men nu viser jeg dig det så du kan lave resten selv:
A) Fra termin 1 til termin 2: Difference= 92,72 - 90,19. Gør det samme med resten og sammenlign tallene.
B) Rentebeløbet bliver større og større fordi: Du får 2% i rente af et beløb som for enhver termin >0 er tillagt renten fra sidste termen.
C) Du fik en matematik beskrivelse af det i den anden tråd. Den forklaring betyder, at hvis du to gange får 2% i rente af 100 kroner, så får du 100(1,02^2)= 104.04 = 4,04% i rente.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Forstår du det godt ?


Svar #5
01. november 2014 af loniem (Slettet)

jeps


Skriv et svar til: Økonomi (HJÆLP!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.