Matematik

Opgave om trekant ABC

01. november 2014 af EmilieIversen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare hvordan det er man finder en vinkel med kun en side og en vinkel opgivet. 

Opgaven lyder sådan:
På figuren ses en trekant ABC, hvor BC = 11 , AC =22 og AB= 13

A) Bestem vinkel A i trekant ABC

B) Bestem arealet af trekant ABC

Punkt D ligger på AC, således at at vinkel ADB=120

C) Bestem BD

Billede af figuren er vedlagt 

Vedhæftet fil: figur mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af mathon

A)
                A=\cos^{-1}\left (\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af mathon

B)
               T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2014 af mathon

C)
               \frac{\left |BD \right |}{\sin(A)}=\frac{c }{\sin(ADB)}


Skriv et svar til: Opgave om trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.