Andre fag

Kedel - Beregn dampmængde

03. november 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt problemer med følgende opgave - jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan starte med at finde temperaturen på primær- og sekundærsiden ved at tage en damptrykstabel og slå op, hvilken temperatur mætningstrykket 25 bar hhv. 12 bar svarer til.

Du kan så finde varmetransmissionskoefficienten for hedefladen:

k = 1 / (1/αprimær + s/λ + 1/αsekundær)

Du kan derefter finde afgangsentalpien på sekundærsiden (mættet damp, p=12bar, x=0,98).

Energibalance:

mdamp (hafgang - hfødevand) = k*A*ΔT 

Isolér mdamp og indsæt talværdierne.


Skriv et svar til: Kedel - Beregn dampmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.