Matematik

Hvilken regneregel anvendt?

03. november 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

1^2 · 1^1 · 1^0 · 1^-1 · 1^-2 = 1

Du skal forklare og beskrive, hvilken regneregel der er anvendt.

Det har jeg ingen ide om hvordan jeg skulle forklare. Man regner da potenserne sammen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af mathon

         1^x=1      uanset x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

a^n \cdot a^m =a ^{n+m}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man benytte potensregnereglen, hvor man lægger eksponenterne sammen. Man kan også benytte, at

         1n = 1 for alle n .

Hele venstresiden er et produkt af 5 faktorer, der hver har værdien 1.


Svar #4
03. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#3

Kan man sige; Da basen har samme værdi, kan man som udgangspunkt bruge potensregnereglen hvor man beregner eksponenterne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Man kan benytte potensregnereglen i #2 efterfulgt af reglen i #1, eller man kan benytte reglen i #1 på hveraf faktorerne, og så benytte, at 1 · 1 · 1 · 1 · 1 = 1 .


Svar #6
03. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#5

Det giver ingen mening, 1^5 giver ikke 5, hvad mener du? Prøv at udtrykke dig mere specifikt


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, selvfølgelig giver 15 da ikke 5. Hvorfor skulle det også det?


Skriv et svar til: Hvilken regneregel anvendt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.