Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Opgaver til fysik

09. november 2014 af Needhelptak (Slettet)

Opgave 1:
Ved et fysikforsøg anbringer en elev sin hånd i et stort termobæger, som er fyldt med 400ml vand.
Vandets temperatur er 18,2 C til at starte med. Efter 2 minutter er temperaturen af vandet steget til  20,5 C.
A) Hvor meget energi afgiver hånden til vandet?
B) Bestem håndens effekt?

Opgave 2:
Et almindeligt menneske sveder typisk 2,00 liter vand om dagen, og den gennemsnitlige kropstemperatur er ca. 37 C.
A) Hvor meget energi skiller vi af med ved at svede disse 2,00 liter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af mathon

A) Håndens energiafgivelse til vandet:

                                        E=V_{vand}\cdot \rho_{vand} \cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}

B) Håndens effekt:
                                         P=\frac{E}{t}


Svar #2
09. november 2014 af Needhelptak (Slettet)

Hvad med opgave 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af mathon

Opgave 2:

Hvis 2 L vand a´ 18,2 °C fra samme kilde drikkes og udsvedes ved 37°C,

har du
                       E_{sved}=V_{vand}\cdot \rho_{vand} \cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}


Svar #4
09. november 2014 af Needhelptak (Slettet)

Forstod opgave 1, men forstår ikke hvordan jeg kan sætte de tal jeg har ind i den der ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2014 af mathon

#4

                     E_{sved}=(2\; L)\cdot \left (1\;\frac{kg}{L} \right ) \cdot \left (4,186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ((37,0-18,2)\; C \right )


Svar #6
10. november 2014 af Needhelptak (Slettet)

Mange tusind tak! Forstår!


Skriv et svar til: Opgaver til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.