Programmering

sotering af personer ud fra information

10. november 2014 af Harboe95 (Slettet)

hey jeg er blevet stillet en opgave som lyder

skriv et program der spørger brugeren om antallet afburgere som vedkommende har spist sammen med sine 4 venner en glad søndag aften. (så indtastningen sker for hver især af person1, person2.... person5)

når data er blevet indtastet, bør programmet kunne analysere data og udprinte, hvem af de 5 personer, der fik spist flest burgere.

modificere endeligt programmet, således at det også udprinter hvem der spiste mindst af burgerne


det kunne være fedt med noget hjælp for er selv gået kold i den 

ekstra info hvis det er muligt, så har vi omkring while, do, for lykker 

På forhånd tak ;)

ps har vedlagt fil med opgaven, og det er opgave 2 (Ø.2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Noget i den her retning (pseudokode):

antal: array[1..5] of integer;
antalmin,antalmax: integer;
personmin,personmax: integer;
i: integer;

begin
   ( indlæs data )
   antalmin := antal[1];  antalmax := antal[1];
   personmin := 1;  personmax := 1;
   for i := 2 to 5 do
   begin
       if (antal[i] > antalmax) then
       begin
           antalmax := antal[i];
           personmax := i;
       end;
       if (antal[i] < antalmin) then
       begin
           antalmin := antal[i];
           personmin := i;
       end;
   end;
   ( udskriv personmin,  antalmin )
   ( udskriv personmax, antalmax )
end.


Svar #2
18. november 2014 af Harboe95 (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: sotering af personer ud fra information

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.