Andre fag

Kedel - Udtagsdampmængden fra ht-turbinen i kg/h

11. november 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt problemer med opgave 3.

Er der en som kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mon ikke man skal starte med at finde entalpien ved dampudtaget:

Ved udgangen fra kedlen er dampen overhedet med p=70bar og t=510o. Med denne beregner:

http://www2.spiraxsarco.com/dk/resources/steam-tables/superheated-steam.asp

finder man, at entalpien her er h=3434,78. Dampen løber så hen til ht-turbinen, hvor trykket er faldet til 68bar. Da vi kan se bort fra tab, må entalpien stadig være den samme. Med den samme beregner kan man med disse værdier for h og p finde, at entropien er 6,83517. Ved en isentropisk proces ned til dampudtagstrykket 30 bar, skal entropien være den samme. Ved at indtaste p=30bar og s=6,83517 finder man den tilhørende entalpi til at være his = 3183,52. Vi kan nu beregne den faktiske entalpi ved dampudtaget:

ηis = Δh/Δhis

0,80 = (3434,78 - hudtag) / (3434,78 - 3183,52)  =>

hudtag = 3233,77

Så lang så godt.

Dampen løber så herfra ud i to grene til hver deres varmeveksler. Ved den ene udveksler dampen varme med en anden strøm på 3000 kg/h og indgangsentalpi 380 og udgangstilstand 8bar, x=0,95. Udgangsentalpien for denne strøm er

h= 721,10 + 0,95*2048,04 = 2666,74

Energibalancen giver så

m1*(3233,77 - 750) = 3000*(2666,74 - 380)  =>

m1 = 2762,02 kg/h

For den anden gren gælder

m2(3233,77 - 670) = 95000(880 - 600)  =>

m2 = 10375,35 kg/h

Summen af disse to er så den ønskede massestrøm

mudtag = 2762,02 + 10375,35 = 13137 kg/h


Svar #2
11. november 2014 af Redub (Slettet)

1000 tak for hjælpen endnu engang - jeg sad meget fast, med denne opgave :)


Skriv et svar til: Kedel - Udtagsdampmængden fra ht-turbinen i kg/h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.