Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

11. november 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

HEJ, jeg er stødt på denne opgave, som jeg åbenbart har regnet rigtigt, ved brug af to lige store koefficienter metoden. Her er mine mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af PeterValberg

og spørgsmålet er ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Det jeg kom frem til passer ikke med facit


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af PeterValberg

i 7'ende linje, hvor du forlænger ligning (II) med 3 
glemmer du at få z med

6x = 3 - 3y + 9z

det har sikkert indflydelse på dit resultat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2014 af PeterValberg

Jeg får det endelige resultat til:

x = -1
y = 3
z = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#4

kan du ikke skrive mellemregningerne så jeg får noget ud af det?


Svar #6
11. november 2014 af Hansihh (Slettet)

efter den tiende ligning kom jeg frem til y=3+1,86z

skal jeg bare ignorer 1,86z? Du skriver jo z=0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2014 af PeterValberg

Nej du kan i princippet ikke "bare" ignorere 1,86z, selvom z=0
(det ved du jo ikke før, at du har reduceret færdigt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
14. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Med mine beregnelser blev z til 0,16 dog skriver det er 0. Tæller decimal tal ikke i 3ligninger med ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Selvfølgelig er det ikke et krav, at løsningerne i et ligningssystem altid er heltallige.

Det er umuligt at fortælle dig, hvad du laver galt, når du ikke viser dine mellemregninger yderligere. Den korrekte løsning er givet i #4.


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.