Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Energiindhold i krydderboller

13. november 2014 af Needhelptak (Slettet)

Energiindhold i 100g. krydderboller: 1140 kJ
Næringsindhold                           Energifordeling
-Protein = 7,5 g.                          11%
-Kulhydrat = 52,0 g.                     78%
-Fedt = 3,5 %                              11%

Undersøg om det samlede energiindhold på den viste varedeklaration er rigtig.
- Fedt: 3,5 g. * 38 kJ/g. = 133 kJ.
Kul.: 52,0 g. * 17 kJ/g. = 884 kJ.
Protein: 7,5 g. * 17 kJ/g. = 127,5 kJ.
133 + 884 + 127,5 = 1144,5 kJ.
Energiindhold = 1144,5 kJ.

"På deklarationen kan man læse, at der er 3,5 g. fedt i 100 g. krydderboller. Hvordan hænger det sammen med oplysningen om, at der er 11% fedt i krydderbollerne. Er det er skrivefejl?"

-Som det kan ses har jeg regne første opgave ud, men kan slet ikke finde ud af denne her, da jeg ikke kan se hvordan man skal regne den ud? Lidt hjælp ville være skønt 


Skriv et svar til: Energiindhold i krydderboller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.