Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregn udbud/efterspørgsel og priselasticitet

15. november 2014 af Unico (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg håber virkelig, at nogle kan hjælpe med denne opgave, der driller. Jeg har følgende oplysninger:

Efterspørgselskurven går gennem 800 (P) og 1600 (Q). 
Efterspørgselselasticiteten i P=200 er -1/5.

Hvordan beregner jeg efterspørgselskurven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2014 af JM93 (Slettet)

Du kan bruge relationen Ep=-nedre/øvre til at beregne punktet (P,0). 

-1/5=-200/øvre
øvre = 1000

Dermed får du punktet (1200,0). 

Så kan du udregne hældningskoefficienten med formlen ΔP/ΔQ: 

a = 400/-1600
a = -0,25

Så får du formlen for efterspørgselskurven: P = -0,25Q+1200


Skriv et svar til: Beregn udbud/efterspørgsel og priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.