Kemi

3% hydrogenperoxid indeholder 3 gram h2o2 pr 100 gram opløsning. Hvad er stofmængdekoncentrationen , når densiteten (massefylden) er 1 kg/l?

18. november 2014 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3% hydrogenperoxid indeholder 3 gram h2opr 100 gram opløsning. Hvad er stofmængdekoncentrationen , når densiteten (massefylden) er 1 kg/l?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2014 af ChemistryIsKey

Der er     3 g H2O2   pr.   100 g opl.

Molarmassen for H2O2 er    M(H2O2) = (2 · 1.008 g/mol) + (2 · 16.00 g/mol) = 34.016 g/mol

Således er stofmængden for H2O2 i opløsningen givet ved    n = m / M  = 3 g / 34.016 g/mol = 0.0882 mol

Voluminet af opløsningen kan du finde vha. densiteten og massen ved;

     ρ = m / V    = >   V = m / ρ = 0.1 kg / 1 kg/L = 0.1 L

Nu kan du bestemme koncentrationen ved

     c(H2O2) = n / V = 0.0882 mol / 0.1 L = 0.882 M

:)


Skriv et svar til: 3% hydrogenperoxid indeholder 3 gram h2o2 pr 100 gram opløsning. Hvad er stofmængdekoncentrationen , når densiteten (massefylden) er 1 kg/l?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.