Andre fag

Kedel

19. november 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg kan ikke lige finde ud af at finde Q ud fra de givende oplysninger..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Man kan vist regne Q ud på to forskellige måder:

Q = mfødevand*cfødevand*Δtfødevand

Q = 95000/3600 kg/s * 4,19 kJ/(kg*oC) * (220 oC - 170 oC) = 5528 kW

eller

Q = mrøggas*crøggas*Δtrøggas

Q = (16 + 1)*6194/3600 kg/s * 1,05 kJ/(kg*oC) * (510 oC - 330 oC) = 5528 kW


Svar #2
19. november 2014 af Redub (Slettet)

1000 tak

Hvor for du (16+1) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der bliver brugt 6194 kg olie pr time. For hver kg olie bliver der tilført 16 kg luft. Den samlede masse, der kommer ind i kedlen pr time, er således 6194 + 16*6194. Jeg har så sat 6194 udenfor parentes: 6194 + 16*6194 = (1 + 16)*6194.

Da massen er bevaret, er det så også denne masse, der kommer ud igen i form af røggas.


Svar #4
19. november 2014 af Redub (Slettet)

Genialt :)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Kedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.