Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til kryptering

19. november 2014 af SimonXiDk (Slettet)

Hej SP

Jeg sidder lige nu, og har fået en tekst jeg skal have dekrypteret.

Oplyst er, at klarteksten er dansk, skrevet på en engelsk maskine (Derfra går jeg ud fra, at ø=oe, æ=ae og å=aa). Hvis du kender noget til kryptering må du gerne komme med et bud på, hvordan denne bliver løst. Jeg søger altså ikke en besvarelse, men forklaring på hvordan jeg gør. :)

dblchqhlqifalfifplqsqaabmfoareshhehmjhdvqbkdeysyhombzjibfhdwurlmxdcuzppflzkmbpdrfosdzqridvxwulydsucizhvkzfsqtrugfusstpqwpsauedsucmdsrsiadmnvpfpmkfwslmwvhhpscyaefxvuwajqdxgbpnrqbzkipsynqmhyhzqabqizblcssrlqqqrzhodszssqfydjdwodhugvunqhikswylmhqfszenoniidbazibdlsrucnschstzezskdvesudvqthkhfabqizcnfehflzkmbzsexsohwfcyhwwschrssymifcwhemflqhqhmdqauaxzqohqwurlmkafizxvccuedwkcvaunhzqsyhotcudgwsycsqrzjceglsssrlqqqrttvqbzeexrkdrzwlmhqbvuiyplqrucnemdgzosqxzsraymzpphttvqblslmzcshasnmjasydrpdszrxonshqhadfqhvdhmhkdhpfinvssydhqfznqpsmnidgadxaulswyiasmxjlrxnsykmztpjifgadqbssoemppkpqrlserrlqiedhrssjhqqkbkhktskdvzszlemrlzxdsnhwfflqipsmnpwgvlmwyljyzbluizrlsmxphfifwschdalmexzlqipsanxualqirhlqqgflmwroscqmoasiymucmsvlcidblntswcdxmbrdraahsrmsnsipsthrpfliwqrhdpxsyrsqgaaidzpmzuzsdpuundsqrlgizcnremdhzgtsjjtawusgtoykmqikrtuzsdhqrlqwuulmwvccdtugvciqhhdkfswzvhoycirclqwfsvfizszsipsyumxzlnzqfahphszsfqfshrywksypswzenfvdrfcncitwuzrpsuhlmoucizwkdxpsczvewrqibohzxpsutzuzsdfxwcdwwiksmdmnfizganvhoycidszesdphuixglcepsbromradwfckhzqgaaidzpmsswrjiywucvqccdvdozjifjhqhqbcdwfhfroqhhwmovhtjrclqhqfzssbdlciadvfwbiyfxqvcnvpsrnqrfhrixjvllmbkzedzpfxwiumiffvcifjhqwmbksoasysitouqyzraliprllmhszsfqfshraukdxqbkcegrlmefyyzihswdrssmnvpsacirwydjasyrxqcycmfsrrxqbzjexsyrxmhadwyskcizsufixgrdzqfzhsz

Alle mellemrum og tegn er fjernet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

hej,

det er jo ikke mange oplysninger du har fået/givet videre. Du kan måske komme videre ved at se på hvor ofte de enkelte bogstaver forekommer i en normal tekst. Eksempelvis forekommer e og n oftere end z og x, i hvert fald på dansk.

Hilsen Lars


Skriv et svar til: Hjælp til kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.