Matematik

Taylorpolynomium

19. november 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis vi har et begyndelsespunkt og et udviklingspunkt, hvilket skal man så indsætte ?

Fx Begyndelsespunkt y(1)=1

Udviklingspunkt = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal have fat i de afledede i begyndelsespunktet a.

Pn(x) = ∑ f(k)(a)/k! · (x - a)k


Svar #2
19. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Jeg tænker mere på når man skal finde ud af hvad y(t)= ...    y'(t)=...     y''(t)=.....

Hvad skal man så indsætte? fx y(t)=4t^2   y'(t)=8t      y''(t)=8

og når man så har værdierne hvad skal man indsætte i:

(anden orden) f_1(t)=f(a) + f'(a)(t-a) .... 

I Taylor formlen tænker jeg på hvad man skal indsætte i a, ens udviklingspunkt eller ens begyndelsespunkt ? (selvfølgelig er f(a)=y(t) osv.)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal beregne værdierne af de afledede funktioner i begyndelsespunktet a.

f(a) er ikke lig med y(t) . f(a) er lig med y(a) .


Svar #4
22. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Vad ville du så indsætte i y'(t)=8t   for at finde værdien af y'(t) ? 

Altså hvad vil du indsætte på t's plads


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis begyndelsespunktet er 1 , skal man så indsætte t = 1 for at beregne y(1) , y'(1) , y''(1), osv.


Svar #6
22. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Hvad bruges udviklingspunktet så til ?

Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo det punkt, hvor man ønsker at beregne den tilnærmede funktionsværdi ved at benytte Taylorpolynomiet.


Skriv et svar til: Taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.