Matematik

Inhomogen differentialligning

19. november 2014 af brow90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ser det rigtigt ud?

Vedhæftet fil: Opg1-2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men beregningerne har regnefejl til sidst. Bemærk, at 5·8 = 40 , ikke 20 som det påstås i det vedlagte.

Det er heller ikke korrekt til sidst, hvor du laver et tal af formen 2/(-a + ib) om til 2/(-a) + i·(2/b) . Man skal i stedet forlænge med nævnerens kompleks konjugerede.


Svar #2
20. november 2014 af brow90 (Slettet)

Er det rigtigt forstået som jeg har gjort på det vedlagte dokument?

Vedhæftet fil:opg2.png

Svar #3
20. november 2014 af brow90 (Slettet)

Det her er opg 3 som følger med til opgavesættet, kan du se om det ser nogenlunde rigtigt ud?

Vedhæftet fil:opg3.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Der sjuskes også med gangetegn i stedet for plus, og der sjuskes med parenteser.

Man skal løse differentialligningen

        Z'' + 5Z' + 6Z = 2·ei8t ,

hvor den homogene ligning er blevet løst korrekt. Man forsøger da at finde en partikulærløsning af formen

        Zpart(t) = c·ei8t

og får så ved indsættelse i differentialligningen

        (-64 + 40i + 6)·c = 2

dvs

        c = 1/(-29 + 20i) = (-29 - 20i)/1241 .

Man fjerner den komplekse nævner ved at forlænge med nævnerens kompleks konjugerede.


Svar #5
20. november 2014 af brow90 (Slettet)

Ser opg 3 rigtigt ud?

Vedhæftet fil:OPG3.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, men alle mellemregningerne er jo forbigået i tavshed.


Svar #7
20. november 2014 af brow90 (Slettet)

Jeg ved godt at jeg har sprunget over mellemregningerne, jeg ville bare hører om det så rigtigt ud.
Men på den vedlagte dokument er der mellemregninger.

Vedhæftet fil:opg3-2.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er flere tastefejl i de mellemregninger, men de viser jo ikke noget om, hvordan man bestemmer konstanterne i den partikulære løsning.


Svar #9
23. november 2014 af brow90 (Slettet)

Er det her gjort rigtigt?

Vedhæftet fil:OP3.png

Brugbart svar (1)

Svar #10
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det ser rigtigt ud, men du mangler at forklare, hvordan du finder partikulærløsningen for den aktuelle ligning ud fra partikulærløsningen for den tilsvarende differentialligning med kompleks højreside.


Skriv et svar til: Inhomogen differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.