Kemi

Plastik forsøg

19. november 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Lavede forleden et forsøg med plastik hvor formålet var at afprøve nogle enkelte forsøg, der kan bruges til at karakterisere forskellige plasttyper.Mit spørgsmål er hvad dette forsøg har noget at gøre med at forlænge mad' holdbarhed? Hvilket fødvare kan eventuelt forlænges ved hjælp af plastik


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af hesch (Slettet)

Hvis du lukker maden inde i/med hermetisk tæt plastik, opnår du at maden ikke tørrer ud, og at bakterier der er iltkrævende ikke trives.

Nogle madvarer indpakkes i en plastikæske, der så forsegles med en plastikfolie. Forseglingen sker i et kammer, der er fyldt med en gas, som dels fortrænger ilten i æsken, og dels hindrer, at bakterier trives. Der kommer så først ilt til bakterierne, når forseglingen brydes. Fx hakket kød pakkes ofte på den måde.


Skriv et svar til: Plastik forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.