Matematik

matematik

20. november 2014 af MF30 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med der her. I må meget gerne forklare det grundigt :-)

a. Beregn renten, når startkapitalen er 7800 kr, rentefoden 2,6% og antallet af rentedage er 276

b. beregn startkapitalen når renten er 232 kr rentefoden er 3,1 % og antallet af rentedage er 198

c. Beregn rentefoden når renten er 58 kr, startkapitalen er 5130 kr og antallet af rente dage er 187

d.  beregn antallet af rentedage når renten er 7024,50 kr startkapitalen er 44600 og rentefoden er 13,5%


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Benyt renteformelen

\small R = \frac{K\cdot p\cdot d}{100\cdot 365}

; K = kapitalen, p = renten i procent, d = antal dage


Svar #2
20. november 2014 af MF30 (Slettet)

#1

Benyt renteformelen

\small R = \frac{K\cdot p\cdot d}{100\cdot 365}

; K = kapitalen, p = renten i procent, d = antal dage


mange tak! kan du muligvis forklare mig opgave d.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#2

Indsæt de værdier du har i renteformelen og isoler d.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man regner altid med 360 rentedage i et år.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#4

Tak for svar. Men må jeg spørger om hvorfor, er der ikke 365 på et år?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er en konvention man benytter inden for rentesregning. En måned er på 30 dage, og et år er 12 måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#6

Okay - tak for dine svar; med angående af rettelsen.

#1

Korrektion:

\small R = \frac{K\cdot p\cdot d}{100\cdot 360}


Svar #8
23. november 2014 af MF30 (Slettet)

#7

#6

Okay - tak for dine svar; med angående af rettelsen.

#1

Korrektion:

\small R = \frac{K\cdot p\cdot d}{100\cdot 360}


Okay tusinde tak. men hvorfor er det egentlig man skal dividere det med 100


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det skal man, hvis p er rentesatsen i antal %.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.