Fysik

Pacal el. bar .. litter el.. er der nogen der kan hjælp

20. november 2014 af abuuzeyd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilke en skal jeg bruge ?? hvilke er rigtig ?? .. hvorfor giver begge ikke samme resultat ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af mathon

Der gælder:
         
               R=0,083145 \; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}=8,3145\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=8,3145\; \frac{J}{mol\cdot K }


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

Dine størrelser:

                 R=\frac{p\cdot V}{n\cdot T}=\frac{\left (102\cdot 10^3 \; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left (1,25\cdot 10^{\mathbf{\color{Red} -}3} \; m^3\right )}{(0,0439\; mol)\cdot \left ( (273+27)\; K \right )}=9,68\; \frac{J}{mol\cdot K}

.

(102 kPa)·(1,25·10-3 m3) = 1,275 bar·L


Svar #3
20. november 2014 af abuuzeyd (Slettet)

hvordan får du den til 9.68 

hvad laver jeg fejl ?? 


Svar #4
20. november 2014 af abuuzeyd (Slettet)

kan du forklar mig, var det ikke mening at resultetet ville være det samme om jeg bruge om jeg bruge trykket som bar el. som Pascal ?? 

og jeg få ikke den resultat du har fået 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2014 af mathon

facits talværdi afhænger af, hvilke enheder du bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2014 af mathon

Den officielle værdi:

                              

  R=0,083145 \; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}=8,3145\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=8,3145\; \frac{J}{mol\cdot K }=0,082057\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K}


Skriv et svar til: Pacal el. bar .. litter el.. er der nogen der kan hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.