Matematik

Finde hele prisen ved hjælp af procent

20. november 2014 af Throwaway (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er 45% rabat for en varer, og prisen er 464 kr. Hvilken formal skal jeg bruge for at finde varens såkaldte, rigtige pris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man ved så, at

        p · (1 - 0,45) = 464

hvor p er varens oprindelige pris.


Svar #2
20. november 2014 af Throwaway (Slettet)

Du misforstår vist, 464 er prisen efter rabat. Så skal jeg finde prisen uden rabat. Og rabatprocenten er 45%.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop, og det er det ligningen i #1 giver udtryk for.

Man har så

        p = 464 / 0,55 = 843,64


Skriv et svar til: Finde hele prisen ved hjælp af procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.