Fysik

energi

20. november 2014 af åb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesmmen, har lige nogle spørgsmål omkring fysik, som jeg er lidt bagud med,

-Beregn massen af smeltet is? hvordan beregner man det, hvilke enheder osv, og hvilken formel skal man bruge??

-På et jernsstøberi skal man fremstille nogl jernriste, som vejer 1500 kg. Det flydende jern er opvarmet til smeltepunktet, som er 1540*. Jerns smeltevarmen er 247 kJ/kg. Hvor meget varme frigives, når jernet størkner ved 1540*????

På forhånd tak for hjælpen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Smeltet is: Formuler hele problemstillingen.

Jernstøberi: gang smeltevarmen med jernets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

           m_{smeltet}=\frac{E}{334\; \frac{kJ}{kg}}=

           E_{st\o r\! k}=(1500\; kg)\cdot \left ( 247\; \frac{kJ}{kg} \right )=


Svar #3
20. november 2014 af åb (Slettet)

Tak for hjælpen, men angående estørk, så skal det være varmekapaciteten, altså enheden for varmefylde (kJ/kg*Celsius


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2014 af mathon

…angående E_{st\o\ \! \! \! rk} så skal det være størkningsvarmen med enheden (kJ/kg). Der er ingen 
   temperaturændring


Svar #5
20. november 2014 af åb (Slettet)

tak!!!


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.