Fysik

Kinematik formel spørgsmål

21. november 2014 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddag.

Jeg har skrevet formlen for: Strækning med konstant acceleration og begyndelseshastighed(s)=0,5*a*t2+v0*t

Kort efter tilføjede bogen et nyt led til sidst i formlen, som fik mig til at tænke om det var en ufuldstændig formel? Formlen er nu: (s)=0,5*a*t2+v0*t*s0

Kan i hjælpe mig med at bestemme om den første formel er en ufuldstænding formel af den nedereste eller om det er to forskellige formler?

v = hastighed
t = tid
s = strækning
Δ = forskellen mellem to værdier.
a = konstant acceleration
v0 = begyndelseshastighed
s0 = begyndelsesstrækning

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2014 af mathon

For bevægelse med konstant acceleration a
gælder:

                    v=\int a\, dt=a\cdot t+v_0

                    s=\int \left (a\cdot t+v_0 \right )\, dt=\frac{1}{2}at^2+v_o t+s_0

                    s-s_0=\Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_o t          

..............

        s=\frac{1}{2}at^2+v_o t+s_0   og ikke     s=\frac{1}{2}at^2+v_o t\cdot s_0


Svar #2
21. november 2014 af RasmusEu (Slettet)

Tak for dit svar, men det var ikke mit spørgsmål. Kan du benytte formlerne jeg har lært?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2014 af mathon

Hvis legemets massemidtpunkt til tiden t = 0 befinder sig i koordinatsystemets begyndelsespunkt
er
                            s(0)=s_0=0
og dermed
er
                            s=\frac{1}{2}at^2+v_o t       den "fuldstændige" formel.

.

Hvis legemets massemidtpunkt til tiden t = 0 befinder sig i afstanden s_0\neq 0 fra koordinatsystemets begyndelsespunkt
er
                            s(0)=s_0\neq 0

og dermed
er
                            s=\frac{1}{2}at^2+v_o t+s_0       den "fuldstændige" formel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2014 af mathon

I alle tilfælde for konstant acceleration
gælder:

                           \Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_o t


Svar #5
21. november 2014 af RasmusEu (Slettet)

Tak! (:


Skriv et svar til: Kinematik formel spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.