Matematik

Bestem c i polynomiet

21. november 2014 af aaadelux (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kunne være fedt med hjælp.... er gået i stå 

Tak på forhånd :-) 

a) Bestem c så polynomiet f(x) = x^2+4x+c har netop én løsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2014 af mathon

Hvad gælder for diskriminanten d, når

                           1x2 + 4x + c = 0

har netop én løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at polynomiet har netop én løsning, hvis dets diskriminant er lig med 0.


Svar #3
21. november 2014 af aaadelux (Slettet)

Er det så, c,   x= - b/2a -> x= - 4/2 = -2   
 

så c er -2? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal indsætte i udtrykket for diskriminanten

        d = b2 - 4ac = 42 - 4·1·c

hvorefter man løser ligningen d = 0 .


Svar #5
21. november 2014 af aaadelux (Slettet)

men skal jeg skal da bestemme c? og er det ikke -2 som i #3? 

og så skal jeg beregne diskriminanten ved at indsætte -2 så det bliver: 

d=4^2-4*1*(-2)= 24 ????


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal bestemme c, og det gøres ved at løse ligningen d = 0 . c er ikke lig med -2.

Løs ligningen       42 - 4·1·c = 0 .


Svar #7
21. november 2014 af aaadelux (Slettet)

Så er det: 

4^2-4*1*c=0 <->

16-4*c=0 <-> 

16=4*c <-> 

c=16/4=4


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, netop.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2014 af SuneChr

Vi ved, at  f (x) har én (dobbelt) rod. Kald denne x = x0
Vi kan da skrive f (x) på formen
f (x) = 1·(x - x0)2 = 0
Heraf ses, efter kvadrering af parentesen, at
- 2x0 = 4  ∧  x02 = c


Skriv et svar til: Bestem c i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.