Matematik

Optimering

21. november 2014 af lars555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en, der vil være sød, at hjælpe mig med denne opgave?

Hvis det retangulære jordstykke er placeret op mod et stendige, og der stadig er 60 m hegn til rådighed, bliver arealet størst, når den længeste side er 30 m, og de to andre hver er 15 m. Forklar hvorfor dette er korrekt.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2014 af mathon


     Når omkredsen
     er
                                      2B + L = 60
     og arealet er
                                      A = B· L

     haves
                                      A(B)=(60-2B)\cdot B=-2B^2+60B

                                      A{\, }'(B)=-4B+60

maksimum kræver
                                       A{\, }'(B)=0


Svar #2
21. november 2014 af lars555 (Slettet)

Mange takk! :)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.