Matematik

Matematik omskrevne og indskrevne kvadrater

22. november 2014 af matvicras (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har brug for hjælp til en matematikopgave den lyder sådan: Bestem forholdet mellem arealerne af en cirkels indskrevne og omskrevne kvadrat.

og hvordan gør man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af LeonhardEuler

Kald cirklens diameter for    d

areal af omskrevne kvadrat = d2 
areal af indskrevne kvadrat = (d/√2)2 = d2/2 = (1/2)•d2

Aind / Aom = (1/2)•d2/ d2  = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af PeterValberg

Du skal ud fra en cirkel med radius r opstille udtryk
for arealet for hhv. det omskrevne og det indskrevne kvadrat.
Disse to udtryk sætter du i forhold til hinanden (dividerer) og reducerer

hint:
Hvis cirklen hr radius r, så vil det omskrevne kvadrat have arealet 4r2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik omskrevne og indskrevne kvadrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.