Matematik

Monotoniforhold og integral - Uden hjælpemidler

22. november 2014 af Snitchz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med 2 opgaver, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an. Hvis der var en som ville hjælpe mig på vej, ved at fortælle hvordan man skal komme igang at løse dem ville det være en stor hjælp. Det er opgaverne 2 og 4, i det vedhæftede billede. Det skal lige siges, at det er en opgave der skal løses uden hjælpemidler såsom lommeregner eller nspire.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af LeonhardEuler

2) Aflæs de lokale ekstrema -  de punkter, hvor tangenten til grafen har hældningen nul. 

3) Det er en eksponentiel aftagende udvikling.

4) Du har streget opgaven over, derfor er det uklart, hvilken eksponent der er til x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2014 af mathon

                             f '(x) = 0 betyder vandret tangent.

  omformuleret:     For hvilke x har grafen vandret tangent?

............

  Lokale ekstrema = lokalt maksimum og lokalt minimum.


Svar #3
22. november 2014 af Snitchz (Slettet)

#2 
Så det vil sige, at jeg skal angive de x-værdier hvor tangentens vækst er 0? Altså x=1 og x=3? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2014 af LeonhardEuler

#3 : Ja. Angiv også om det er et lokalt maksimum eller lokalt minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2014 af mathon

                  f{\, }'(x)=0\; <=>\; x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right.


Svar #6
22. november 2014 af Snitchz (Slettet)

#1 
Lokale ekstrema er der vel kun 1 af, i punktet (1,6) Men der er vel også et lokalt minimum ved (3,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2014 af mathon

Der er to lokale ekstrema
                                            \left\{\begin{matrix} f(1)=6\; lokalt\; maksimum\\f(3) =2\; lokalt \; minimum \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2014 af mathon

opgave 3
                    I år 2005 er produktionen 126 (tusind)
                    Hvad er fremskrivningsfaktoren, når den eksponentielle funktion aftager med 3% årligt?

                    Hvilken almen formel har en eksponentiel funktion?

                    Hvilke værdier har a og b så?

                    Indsæt disse i funktionsudtrykket og forklar betydningen af de variable x og y.
      
 
 


Skriv et svar til: Monotoniforhold og integral - Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.