Matematik

Beregn højden af trekant i sekskant

22. november 2014 af emil991h (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er helt lost i denne opgave, er der nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af mathon

Hvordan beregner man en halv sidelængde a?

Når du har gjort det, så indsæt i formlen

                                  h=\sqrt{r^2-a^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af Chrystine (Slettet)

At sekskanten er regulær, betyder at siderne er lige lange.
På tegningen kan du se, hvor lang en side er.
Når a er halvdelen af en side. Hvor stor er a så?
Radius r står på figuren, så nu skal du bare sætte ind i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2014 af winther1555 (Slettet)

Der står at sidelængden hele vejen hen, er 20 cm det dividere du med 2 altså 20:2 = 10cm 

så siger du bare √202-102 = h


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af mathon

                       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! h=\sqrt{r^2-a^2}=\sqrt{(20\; cm)^2-(10\; cm)^2}=\sqrt{300\; cm^2}=\sqrt{10^2\cdot 3\cdot cm^2}=10\sqrt{3}\; cm


Skriv et svar til: Beregn højden af trekant i sekskant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.