Matematik

priselasticitet

22. november 2014 af samsoe1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Man har estimeret følgende elasticiteter for produktet ”Rørfilm af LPDE”

Ep=-2. Priselasticiteten
El=1. Indkomstelasticiteten
Exy=1,5. Krydspriselasticiteten 


Hvor x refererer sig til produktet ”Rørfilm af LPDE”, mens Y refererer sig til et produkt, der er 
substituerbart til produktet ”Rørfilm af LPDE”.


Næste år forventer man at sætte prisen for ”Rørfilm af LPDE” op med 6 %, og samtidig antager 
man, at indkomsterne vil stige med 4 % samtidig med at man forventer, at prisen for det 
substituerbare produkt vil falde med 2 %.


4.1. Idet det antages, at salget af produktet ”Rørfilm af LPDE” i år er 1200 stk., bedes du beregne 
hvor stort salg man kan forvente næste år.

4.2. Hvor meget skal man ændre sin pris, hvis man næste år ønsker at sælge 1200 stk.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv i VØ forumet.


Skriv et svar til: priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.