Matematik

Procentregning

22. november 2014 af Snitchz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Denne opgaven volder mig store problemer. Hvordan skal de forskellige dele af opgaven gribes an?
Kan ikke helt se hvordan jeg bestemmer a eller b og hvordan jeg skal komme igang med del C af den vedhæftede opgave.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af mathon

Foretag eksponentiel regression på dine DATA.


Svar #2
22. november 2014 af Snitchz (Slettet)

Sådan her. Vil det så sige at mit a-værdi = 7,82629e-90  og min b-værdi = 1,1101^x?

Hvordan griber man så del C an?

Vedhæftet fil:regression.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2014 af mathon

Sådan her:
                         f(x)=y=30,305727\cdot 1,1101^{x}


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2014 af mathon

                      X_{2}=\frac{\log(2)}{\log(1,1101)}


Svar #5
22. november 2014 af Snitchz (Slettet)

Så når jeg skal finde den procentmæssige stigning pr. år, skal jeg så bare tage den totale stigning og dividere den med antal år? Altså en gennemsnitlig stigning.

Og hvordan med de 5 år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2014 af mathon

                         \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                         \frac{(1+r)\cdot y_1}{y_1}=a^{5}

                         1+r=1,1101^{5}=1,68582

                         r=\frac{p}{100}=0,68582

                         p=68,582\%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.