Matematik

Differentiering

22. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Skal differentierer etey(t). Bruger så produktregnereglen og får: e^t*e^y^(^t^)+e^t*e^y^(^t^)... Men det er åbenbart forkert fordi jeg mangler et led y'(t)...Forstår det kke helt..


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2014 af peter lind

Det er ey(t) du differentierer forkert. Det er en sammensat funktion f(g(t))  med f(y) = ey og y=g(t)

Reglen for differentiation af en sammensat funktion er f(g(t))'  = df(y)/dy*dy(t)/dt


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af LeonhardEuler

( ey(t) )' =  y'(t) • ey(t) 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.