Matematik

Andengradspolynomium - find konstanterne

22. november 2014 af Tbrahms (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har et andengradspolynomium: f(x)=ax2+bx+c og kender x og y værdierne. Jeg kender ingen af konstanterne, men har udregnet a med formlen: a=y2-y1/x2-x1  vha. kordinaterne: 10,-24.8 og 20,-22.9 Fik da a til at være: 0,19. 

Hvordan finder man konstanterne b og c? 

På forhånd mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af mathon

Du kan ikke beregne a på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af mathon


                   y_1={x_{1}}^{2}a+x_1\cdot b+c=0
                   y_2={x_{2}}^{2}a+x_2\cdot b+c=0
                   y_31={x_{3}}^{2}a+x_3\cdot b+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2014 af mathon

                   y_1={x_{1}}^{2}a+x_1\cdot b+c=0
                   y_2={x_{2}}^{2}a+x_2\cdot b+c=0
                   y_3={x_{3}}^{2}a+x_3\cdot b+c=0


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - find konstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.