Afsætning

priselasticitet

22. november 2014 af samsoe1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det antages at produktet ”Løse sække” sælges til Frankrig, England og Danmark, og at der gælder følgende afsætningskurven for de pågældende lande:
Danmark: P=500-3Q
Frankrig: Q=800-2P
England: Man antager, at man til en pris på kr. 300 kan sælge Q=50, mens man til en pris på kr. 200 
kan sælge Q=70.


8.1 Du bedes beregne priselasticiteten på de pågældende afsætningskurver, hvis man i alle lande 
sælger til en pris på kr. 300.


8.2 Du bedes med udgangspunkt i økonomisk teori overveje hvorfor priselasticiteten i de 
forskellige lande er forskellige.


8.3 Du bedes beregne den samlede efterspørgselskurve for de 3 lande set under et. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2014 af Stats

8.1

Danmark: p = 500 - 3q
Frankrig: p = 400 - (1/2)q
England: p = 550 - 5q

Danmark: p(1) og p(2)... 497 og 494

ep=((ΔQ)/Q)/((ΔP)/P) = 100% / -0,6% = -165,6

Frankrig: p(1) og p(2)... 499.5 og 499

ep = 100% / -0,1% =-999

England: p(1) og p(2)... 545 og 540

ep = 100% / -0,92% = -109

8.2

Vi kan se, at for Danmark, da vil efterspørgslen ændres med 165,6% når prisen ændres med 1%
Vi kan se, at for Frankrig, da vil efterspørgslen ændres med 999% når prisen ændres med 1%
Vi kan se, at for England, da vil efterspørgslen ændres med 109% når prisen ændres med 1%

Fælles for dem er, at afsætningen er elastisk. Dette betyder:
• Produktet betyder meget på budgettet
• Produktet opfattes som luksus af den nuværende målgruppe
• Produktet kan substitueres
• Produktet købes ikke af vane
• Produktet købes af forbrugere med lav indkomst

Det slår åbenbart hårdere på frankrig end på Danmark og England. Hvorfor kan jeg ikke fortælle dig

8.3

Danmark: p = 500 - 3q
Frankrig: p = 400 - (1/2)q
England: p = 550 - 5q

Dem samlede/aggregeret efterspørgsel

Danmark + Frankrig + England = 500 + 400 + 550 - 3q -0,5q - 5q = 1450 - 8,5q
p(1) og p(2)... 1441,5 og 1433

ep = -169,59

Når prisen ændres med 1% så ændres efterspørgslen i de 3 lande med 169,59%

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af 614 (Slettet)

Hej Dennis

Jeg sidder med samme opgave, og undrer mig over hvordan du er kommet frem til P1 og P2, samt Q1 og Q2, som du bruger når du udregner elasticiteterne?

/Hansen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af Stats

Jeg finder bare den lille forskel..  Dvs

p(1) = 497

Hvor Q = 1 og P = 497

En generel måde at skrive funktioner op på ;)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.