Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

udbud og efterspørgselkurver

22. november 2014 af samsoe1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det antages, at udbuds-og efterspørgselskurverne på verdensmarkedet for ”Krympefilm MPDE” 
kan illustreres ved:
D: P=500-2Q
S: P=20+Q
Q er målt i mil., og P er prisen pr. stk. 
Samtidig antages det, at der i Danmark gælder følgende udbuds-og efterspørgselskurver:

DD: P=700-10Q
SD: P=10+10Q
Q er målt i tusinder, og P er prisen pr. stk.


7.1 Du bedes beregne og illustrere verdensmarkedsprisen og den samlede import til Danmark, 
idet det antages, at der fri eksport og import af det pågældende produkt.

Man ønsker nu at beskytte danske arbejdspladser, og man indfører derfor en importbegrænsning på 
Q=20, hvor Q er målt i tusinder.


7.2. Du bedes beregne og illustrere konsekvenserne af en sådan importbegrænsning på 
produktionen i Danmark og på den samlede import til Danmark. 


Skriv et svar til: udbud og efterspørgselkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.