Matematik

Facader ?

22. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave g skal til løse 
Men kender ikke den slags opgave / har set noget ligende før 

Er der nogen der kan hjælp ?

Tak i forvejen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2014 af mathon

a)
bredden:  

    Løs 
                   \frac{1}{20}x^2+45=0

    Beregn toppunktets andenkoordinat.

b)
      Beregn
                     A=\int_{a}^{b}\left ( \frac{1}{20}x^2+42 \right )dx      hvor a og b er beregnet i a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af mathon

              A=\int_{a}^{b}\left ( \frac{1}{20}x^2+4\mathbf{\color{Red} 5} \right )dx


Svar #3
22. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

toppunktets andenkoordinat : mener du --> x=-b+-kvadretrod af d / 2*a ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af mathon

toppunktets andenkoordinat er 45


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2014 af mathon

a)
bredden:  

    Løs 
                   -\frac{1}{20}x^2+45=0

    Beregn toppunktets andenkoordinat.

b)
      Beregn
                     A=\int_{a}^{b}\left ( -\frac{1}{20}x^2+45 \right )dx      hvor a og b er beregnet i a)

                    


Svar #6
22. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

ax^2+bx+c=0 

\frac{1}{20}x^2+45=0

her er ax^2 = 1/20x^2 og c = 45 

er b ikke = 1 ? eller er det 0 ?

hvad mener du så med at : toppunktets andenkoordinat er 45


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2014 af mathon


  For        
          f(x)=-\frac{1}{20}x^2+45      er

          y_T=\frac{4ac-0^2}{4a}=c=45


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2014 af mathon

På grund af symmetrien om y-aksen
gælder:

                     A=\int_{a}^{b}\left ( -\frac{1}{20}x^2+45 \right )dx=2\cdot \int_{0}^{b}\left ( -\frac{1}{20}x^2+45 \right )dx
 


Svar #9
22. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

A=\int_{a}^{b}\left ( -\frac{1}{20}x^2+45 \right )dx=2\cdot \int_{0}^{b}\left ( -\frac{1}{20}x^2+45 \right )dx
Hvor kommer den : 2 tal fra som du ganger med ? 
og 

f(x)=-\frac{1}{20}x^2+45      er

          y_T=\frac{4ac-0^2}{4a}=c=45

bruger du y-koordinaten for at finde 45 eller er det c ?
Jeg er forviret 
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2014 af mathon

parablen
                    f(x)=-\frac{1}{20}x^2+45
skærer y-aksen i
                                   (0;45)


Svar #11
22. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Nårh på den måde :DDD (y) 

Taak :D 


Skriv et svar til: Facader ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.