Kemi

Beregning af mængden af et salt i 250ml

23. november 2014 af Josamstutz (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjælp!!!

Jeg skal beregne hvor meget salt der skal til for at lave en 0,1M blanding i 250ml vand.

MgCl2+H20

Pb(NO3)2

AgNO3

Cu(NO3)2+3H20

ZnSO4+7H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af mathon

n(salt)=(0,250\; L)\cdot \left (0,1\; \frac{mol}{L} \right )=0,0250\; mol

         \begin{array} {|c|c|c|} salt&molmasse\; i\; g&massen\; i\; g\; af\; 0,0250\; mol\\ \hline MgCl_2\bullet H_2O &113,226&2,83065\\ Pb(NO_3)_2&95,211&2,38028\\ AgNO_3&169,873&4,24683\\ Cu(NO_3)_2\bullet3 H_2O )&241,601&6,04003\\ ZnSO_4\bullet7 H_2O )&287,550&7,18875 \end{array}


Svar #2
23. november 2014 af Josamstutz (Slettet)

tak for det mathon :)

fandt dog en løsning alligevel


Skriv et svar til: Beregning af mængden af et salt i 250ml

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.