Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

udbud og efterspørgsel

23. november 2014 af samsoe1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det antages, at der gælder følgende om udbuds-og efterspørgslen for produktet ”Afdækningsfilm på 
ruller af HDPE”, som man antager at man sælger på et marked under fuldkommen konkurrence, 
således at der er mange købere, mange sælgere ligesom produktet betragtes som et standardprodukt.


Efterspørgslen: Omsætningen maksimeres ved P=500 og Q=2000
Udbudskurven: P=50+0,3Q


6.1 Beregn og illustrer ligevægten.
Det antages nu, at der indføres en stk. skat på det pågældende produkt på kr. 100, som i første 
omgang betales af producenten.


6.2. Beregn og illustrer konsekvenserne af denne skat, og redegør for, hvorledes den 
pågældende skat i sidste ende bliver fordelt mellem køber og sælger. 


6.3 Redegør for hvorledes skattens fordeling mellem køber og sælger afhænger af henholdsvis 
efterspørgselskurvens og udbudskurvens elasticitet.


Skriv et svar til: udbud og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.