Matematik

Isolering

23. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg har følgende ligning: ke^-^3^t-3kt*e^-^3^t=kte^-^3^t+(2t-1/2)*e^-^3^t. Jeg skal isolere k og skulle gerne ende med k=-1/2. Men har prøvet forskellige metoder og kan ikke komme frem til en løsning..


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2014 af SuneChr

Der er kun én metode. Flyt alt det, der indeholder k , over på venstre side og behold resten af højresiden.
Sæt k udenfor en parentes og dividér med parentesens indhold.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2014 af peter lind

Flyt det første led på højre side over på venstre side.

Træk sammen på venstre side.

Dividerer resultat med koefficienten til k


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2014 af LeonhardEuler

ke^{-3t}-3kte^{-3t}=kte^{-3t}+(2t-\frac{1}{2})\cdot e^{-3t}

k-3kt=kt+2t-\frac{1}{2}

k(1-3t-t)=2t-\frac{1}{2}

k=\frac{2t-\frac{1}{2}}{1-4t}


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.